Waarom retraites?

Greta Vink en Ernst Jonker, de mensen achter ‘In de Vertraging’, zijn ervaren retraite-gangers: zij trokken zich o.a. terug in de Tunesische woestijn, in diverse kloosters in Nederland (Echt, Huissen, Lemiers), in de Franse Alpen, op Cyprus, in de Lot (F), in Twente en op de Veluwe.
Tijdens deze retraites – meestal onder leiding van anderen, soms op eigen initiatief – hebben zij de kracht mogen ervaren van het tot jezelf komen door te vertragen, stil te worden, ver van je dagelijkse beslommeringen te zijn. Door weinig prikkels te krijgen, offline te zijn, rust te nemen en veel in de natuur zijn komen lichaam en geest tot rust.
Je laat je opladen door de natuur, rustige beweging en goede voeding.
forest-fog-sunny-nature-615348.jpeg
Dat geeft je nieuwe energie zodat je tot nieuwe inzichten komt. Bijvoorbeeld in wat nu echt belangrijk voor je is in de huidige fase van je leven. Fysiek voel je je goed doordat je elke dag aandacht aan je lijf hebt besteed en gezonde voeding tot je hebt genomen. Na een retraite kun je er weer tegen. Meer dan na een vakantie: naast de rust heb je nu ook focus!
In elk van de retraites die Greta en Ernst hebben meegemaakt zaten goede aspecten. Nu is de tijd rijp om alle goede en krachtige onderdelen van deze eerdere ervaringen te combineren in een eigen aanbod, dat zij ‘In De Vertraging’ hebben gedoopt.