Wie zijn wij?

Greta
Ik ben Greta Vink en sinds mijn 16e jaar bezig met meditatie. Vanaf die periode heb ik een holistische kijk op het leven gekregen. Door professionele scholing is deze visie bekrachtigd. Als leerkracht en lichaamsgericht therapeut begeleid ik kinderen en volwassenen in verschillende settingen: pedagogisch en therapeutisch. Mijn kwaliteit is om deze settingen op speelse wijze samen te brengen. Goed in je vel zitten, weten wie je bent en wat je wilt, dat is mijn credo.

Ernst
Ik ben Ernst Jonker en ik ben opgegroeid in een gezin waar mij yoga en meditatie met de paplepel zijn ingegoten. Om mezelf te ontwikkelen heb ik dat aanvankelijk helemaal los gelaten, en op volwassen leeftijd weer in mijn dagelijks leven geïntegreerd. Ik ben als docent bedrijfskunde, leiderschapstrainer en erkend coach altijd bezig met de mens in zijn eigen kwaliteit centraal te stellen. Mijn motto is: in je kracht staan en je eigen grenzen erkennen.

greta en ernst strand

Greta & Ernst
Sinds tien jaar zijn wij levenspartners. Wij vinden elkaar in onze visie op het leven en ons werk met mensen. In 2012 gingen we voor het eerst samen op retraite. Daar ontdekten we de kracht van de vertraging, stilte en de natuur. Sindsdien vertragen en verstillen we regelmatig bewust. We ervaren hoe dit ons leven verrijkt en verdiept. Om ook anderen dit te laten ervaren richtten we ‘In De Vertraging’ op.
Door gezamenlijk deze retraites te organiseren en uit te voeren bundelen we onze krachten. Wij hebben beiden  brede ervaring in het werken met individuen en groepen. Daardoor zijn wij in staat elke groep zo te begeleiden dat ieder individu optimaal kan profiteren van het proces

Bronnen
In onze retraites putten we uit veel bronnen: van Antroposofie/R. Steiner via Soefisme naar Rozenkruizers, van Boeddhisme (o.a. Thich Nath Hanh), via Qi Gong naar  Ayurveda, Yoga en Mindfullness. Maar ook laten wij ons graag inspireren door literatuur, goede films, beeldende kunst, muziek – maar bovenal: de natuur. Dit betekent dat onze benaderingswijze veelzijdig, niet dogmatisch is. Elke retraite is uniek omdat we uit ons grote arsenaal werkvormen kunnen kiezen die we afstemmen op elke groep/situatie.

Visie
Volgens ons zal een wereld waarin mensen voldoende vertragen, rust nemen en durven stilstaan bij wat zij doen, ook echt een betere wereld zijn: veel stress, conflicten, overhaaste beslissingen e.d. komen voort uit het hoge tempo waarin wij in dit tijdsgewricht leven.

Missie
Via retraites en andere activiteiten groepen mensen faciliteren in vertragen en pas-op-de-plaats maken, om van daaruit met duidelijker focus verder te kunnen gaan.

Waarom een retraite bij ‘In De Vertraging’?
Onze retraites worden geleid door deskundigen: ervaringsdeskundig op het gebied van retraites, deskundig in het werken met groepen en deskundig als therapeut/coach. Bovendien wordt er niet vanuit één, maar vanuit verschillende bronnen gewerkt. De deelnemers zelf zijn daarin ook een belangrijke bron, jij zelf bent mede de bron voor de keuzes die tijdens de retraite worden gemaakt.

Door deze veelheid aan bronnen, door onze brede ervaring en deskundigheid en door de inbreng van deelnemers is elke retraite uniek.